Οκτώ ερωτήματα για το ναυτικό ατύχημα από ΚΙΝΑΛ

Οκτώ ερωτήματα για το ναυτικό ατύχημα από ΚΙΝΑΛ

Μια σειρά από ερωτήματα για το ναυτικό ατύχημα του πλοίου Euroferry Olympia ( της Ιταλικής εταιρείας Grimaldi), θέτει το Κίνημα Αλλαγής, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την αγωνία και συμπαράσταση στις οικογένειες των αγνοουμένων . Στην ανακοίνωση του τονίζει επίσης ότι «παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις του τραγικού ναυτικού ατυχήματος έτσι ώστε να φωτιστούν πλήρως όλες οι πτυχές του και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες στους υπαίτιους.» Το ΚΙΝΑΛ με την ανακοίνωση του καλεί την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας να απαντήσουν άμεσα στα εξής ερωτήματα :

1. «Το συγκεκριμένο πλοίο τύπου RORO ήταν εφοδιασμένο με τα απαραίτητα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας για την κατηγορία του;

2. Ήταν υπέρβαρο και υπεράριθμο σε αυτοκίνητα, φορτηγά και επιβάτες;

3. Πληρούσε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα;

4. Πότε είχαν ελεγχθεί τα πιστοποιητικά του;

5. Τα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου λειτούργησαν;

6. Ο αριθμός τόσο των επιβατών όσο και των οχημάτων ήταν εντός των επιτρεπτών ορίων σύμφωνα με τα σχετικά πιστοποιητικά ασφαλείας;

7. Γιατί οι περισσότεροι αγνοούμενοι επιβάτες, βάση μαρτυριών βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο γκαράζ;

8. Έχουν προβλεφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος;

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις του τραγικού ναυτικού ατυχήματος έτσι ώστε να φωτιστούν πλήρως όλες οι πτυχές του και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες στους υπαίτιους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι