Όλα τα είχε ο Μακρόν, το ΔΝΤ του έλειπε  

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η Γαλλία χρειάζεται να εκπονήσει σχέδια για το πώς θα αποκαταστήσει τα δημόσια οικονομικά της, μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομική ανάκαμψη μετά την κρίση, ανέφερε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με το Ταμείο, το γαλλικό ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί 10% φέτος και να ανακάμψει κατά 5-6% την επόμενη χρονιά, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα περιορισμού στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, προέβλεψε το ΔΝΤ.

«Θα πρέπει να ετοιμαστεί τώρα ένα αξιόπιστο και φιλόδοξο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης προκειμένου να εφαρμοστεί μόλις η οικονομική ανάκαμψη βρεθεί σε σταθερή βάση», ανέφερε το ΔΝΤ σε ανακοίνωση, μετά τις ετήσιες διαβουλεύσεις αξιωματούχων του Ταμείου με τις γαλλικές αρχές. Το ΔΝΤ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στις δημόσιες δαπάνες, που είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο και τις οποίες πέντε διαδοχικές κυβερνήσεις της χώρας δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν ιδιαίτερα.

Η Γαλλία επέστρεψε σε καθεστώς lockdown την περασμένη εβδομάδα σε μια τελευταία προσπάθεια να περιορίσει τους αυξανόμενους αριθμούς των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, με την κυβέρνηση να οδηγείται στην εκτίμηση ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 11% φέτος. Με έναν μήνα lockdown να αναμένεται να κοστίσει τουλάχιστον 15 δισεκ. ευρώ, η κυβέρνηση αναμένει τώρα το συνολικό βάρος του δημόσιου χρέους να φθάσει στο 119,8% του ΑΕΠ φέτος.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι