Οριοθετείται η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο – 52 φωτιές σε ένα 24ωρο

Έκαψαν το ΙΧ της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα στην Ανάβυσσο και καίει ξερά χόρτα σε χαμηλή βλάστηση, οριοθετείται, καθώς ήταν άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα επιχείρησαν (και συνεχίζουν την επιχείρηση μέχρι την οριστική κατάσβεση) 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, έξι ανδρών έκαστο. Παράλληλα μέχρι την δύση του ηλίου γίνονταν ρίψεις νερού από έξι εναέρια μέσα –ελικόπτερα και αεροσκάφη. Συνέδραμε και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προληπτικά εκκενώθηκε ο οικισμός Καταφύγιο επειδή ειχε πλησιάσει εκεί το μέτωπο της φωτιάς και οι άνεμοι στην περιοχή έπνεαν ισχυροί.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 52 πυρκαγιές στις οποίες έσπευσαν για την κατάσβεση συνολικά 612 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (άλλοι 60 δηλαδή), 260 οχήματα, τρία ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, σε δασική έκταση στη Λευκίμμη Έβρου είναι σε εξέλιξη και εκεί εξακολουθούν να επιχειρούν για την κατάσβεση 90 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα και επτά εναέρια μέσα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι