Όταν ο πλανήτης Άρης ήταν σαν την Γη (video)

Όταν ο πλανήτης Άρης ήταν σαν την Γη

Η NASA ανάρτησε ένα βίντεο όπου υποστηρίζεται ότι ο Άρης ήταν κάποτε σαν τη Γη, με ποτάμια και ζεστασιά, αλλά ενώ η Γη “προχώρησε” με σεισμούς και καταποντισμούς και δημιουργία ζωής, στον Άρη το σύστημα έμεινε στάσιμο. Oι έρευνες στους γείτονές μας θα είχαν προχωρήσει περισσότερο αν οι διαστημικές δυνάμεις δεν είχαν αναλωθεί επί σχεδόν μισό αιώνα στους ψυχρούς πολέμους των υπερδυνάμεων.

Όμως έστω και με τα αποφάγια του ανταγωνισμού, ο άνθρωπος μπόρεσε να μάθει ότι στην Αφροδίτη δεν υπήρξε ζωή και ότι στον Άρη το πολύ-πολύ (κατά πάσα πιθανότητα) ίσως πρόλαβαν να αναπτυχθούν μόνον κάποια μικρόβια. Συγκεκριμένα, πριν από 4 δισ. χρόνια οι “φρέσκοι” πλανήτες Γη, Αφροδίτη και Άρης έμοιαζαν πολύ, με πυρήνα, λιθόσφαιρα και φλοιό.

Οι κινήσεις στις τεκτονικές πλάκες της γης, η οποία εξαρχής είχε και περισσότερο νερό, δημιούργησαν τα πρώτα μικρόβια πριν από 3,5 δισ. χρόνια. Στον Άρη όμως δεν σημειώθηκε η ίδια κίνηση και το νερό σταδιακά εξέλειπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι