Ουκρανικό και φυσικό αέριο στο “μενού” της συνάντησης Πούτιν-Σι

Ουκρανικό και φυσικό αέριο στο “μενού” της συνάντησης Πούτιν-Σι

Τί συζήτησαν Πούτιν-Σι.

Ο Ρώσος πρόεδρος  και ο Κινέζος ομόλογος του συζήτησαν σήμερα για την Ουκρανία και συμφώνησαν ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας είναι μάταιες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν στην κρατική τηλεόραση.

«Στο θέμα της Ουκρανίας, τονίσθηκε η ματαιότητα οποιωνδήποτε σχημάτων χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ στον δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης Πάβελ Ζαρούμπιν.

Οι δύο ηγέτες έδωσαν εντολή στις εθνικές εταιρείες να συμφωνήσουν τους όρους παράδοσης για τον αγωγό φυσικού αερίου «Δύναμη της Σιβηρίας 2», «το συντομότερο δυνατό», μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τον Ρώσο αναπληρωτή πρωθυπουργό Αλεξάντερ Νόβακ. «Οι εργασίες για τη συμφωνία των όρων και των παραμέτρων θα συνεχιστούν. Έχουν δοθεί οδηγίες να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Νόβακ, σύμφωνα με το Interfax.

Ο Πούτιν και ο Σι είχαν συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στην Αστάνα του Καζακστάν.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι