Παιχνίδια πάλι με την μειονότητα στη Θράκη

Παιχνίδια πάλι με την μειονότητα στη Θράκη
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Συνεχίζουν τα «παιχνίδια» με την μειονότητα στη Θράκη οι Τούρκοι και μέσα από τις επονομαζόμενες «ιδιωτικές επισκέψεις» ανώτατων αξιωματούχων στη περιοχή. Έτσι «παρουσιάστηκε» ως ιδιωτικό ταξίδι- αστραπή που πραγματοποίησε στη Θράκη του Κοινοβουλίου της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ, σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiNea.gr. 

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του περιελάβανε επαφές με τον νέο ψευτομουφτή καθώς και επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Μετέ, του μέχρι πρότινος ψευτομουφτή Ξάνθης, αλλά και επίσκεψη στην αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης Η κινητοποίηση από πλευράς της Αστυνομίας ήταν μεν διακριτική, αλλά παράλληλα και αισθητή, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη.

Δυσάρεστη εντύπωση προκάλεσε και η παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ ο οποίος μόλις πριν λίγες μέρες έκανε λόγο για τουρκική μ, ζειονότητα στην Ελλάδα προκαλώντας πολιτική διαμάχη. Η Ξάνθη, φυσικά, δεν ήταν ο μόνος σταθμός της «ιδιωτικής» περιοδείας του προέδρου της Τουρκικής Βουλής, καθώς το πρόγραμμά του περιελάβανε και αντίστοιχες επαφές στην Κομοτηνή, τόσο στο Τουρκικό Προξενείο όσο και με στελέχη της μειονότητας.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες ο κ. Σεντόπ χαρακτήρισε την Ελλάδα ως  «απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας» κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της βουλής της Μάλτας. «Είναι απαράδεκτο να θέλει η Ελλάδα να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη», είχε δηλώσει ο Τούρκος πολιτικός. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σέντοπ έλεγε ότι: «Η ρητορική και οι προκλητικές ενέργειες της γειτονικής χώρας Ελλάδας έχουν πλέον μετατραπεί σε απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας». Ο Σέντοπ συνέχισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται πολύ κοντά στις ακτές της, κατά των διεθνών συμφωνιών.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι