Παραδέχθηκε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας

Παραδέχθηκε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Στον Απόστολο Λύτρα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της μη προσέγγισης της συζύγου του, η υποχρέωση μετοίκησης από το κοινό σπίτι τους και η υποχρέωση να παρακολουθήσει εδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Βγαίνοντας από τον εισαγγελέα ο κ. Λύτρας έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και μεταξύ άλλων είπε: «Ομολόγησα την πράξη μου ζητάω συγγνώμη γι αυτό που συνέβη και από την σύζυγό μου μου που υπεραγαπάω και από τις τρεις κόρες μου». Ο Απόστολος Λύτρας έχει δύο κόρες από τον πρώτο του γάμο και μία από τον δεύτερο -το τρίτο παιδάκι είναι 9 ετών.

Σημειωτέον ότι πριν από 7 χρόνια τον είχε μηνύσει για ενδοοικογενειακή βία και η τότε σύζυγός του. Για άγνωστους λόγους, όταν εκείνη η μήνυση εκδικάσθηκε, η πρώτη του σύζυγος ανακάλεσε και ο ποινικολόγος αθωώθηκε. Ούτε η δεύτερη σύζυγος θέλησε την καταδίκη του πάντως και δεν υπέβαλε μήνυση. Ο ίδιος σήμερα στις δηλώσεις του είπε επίσης τα εξής:

«Βρέθηκα σε μια κατάσταση που δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος», υποστήριξε. «Θα κοιτάξω να δω με ποιόν τρόπο μπορώ να θεραπευτώ να ζητήσω βοήθεια γιατί έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια που έχει γίνει με πολύ κόπο. Θα αναζητήσω τις ψυχολογικές αιτίες γιατί συνέβη αυτό που συνέβη, δεν μπορώ να το συγχωρήσω τον αυτό μου. Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση. Βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι και με τον ίδιο μου τον εαυτό. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο και πρωτίστως από την Σοφία και τις κόρες μου».

Η επίσης δικηγόρος σύζυγός του είχε καταθέσει ότι χτύπησε πέφτοντας από τις σκάλες, όμως είχε τραύματα στη γλώσσα, στο πρόσωπο και στα χέρια και ο γιατρός που την εξέτασε στην Ευρωκλινική χτες τα χαράματα, της είπε “αυτά δεν έγιναν από πτώση”. Τότε του εκμυστηρεύθηκε ότι την είχε χτυπήσει ο σύζυγός της, κάτι που ανακάλεσε αργότερα. Ο γιατρός όμως ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε σύλληψη του ποινικολόγου. Η σύζυγός του και πάλι κατέθεσε στην αστυνομία, ότι έπεσε από τις σκάλες.

Σήμερα η ίδια κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης επιμένοντας ότι ο σύζυγός της πρώτη φορά τη χτύπησε. Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε και η πρώτη του σύζυγος, και ο κουμπάρος του, επίσης δικηγόρος. Η απολογία του γνωστού ποινικολόγου ενώπιον της ανακρίτριας ξεκίνησε στις 09:30 και κράτησε περίπου 2 ώρες. Βαρύνεται με την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, όλα ξεκίνησαν από ένα δείπνο το βράδυ του Σαββάτου. Το ζευγάρι πήγε για φαγητό σε εστιατόριο στην  παραλία των νοτίων προαστίων και επέστρεφε στο σπίτι του στα Βριλήσσια. Ο τσακωμός άρχισε καθ΄οδόν για το σπίτι, επειδή η σύζυγος έστελνε μηνύματα με το κινητό και ο ποινικολόγος τα θεώρησε ύποπτα. Την χτύπησε στο κεφάλι κατηγορώντας την ουσιαστικά για απιστία.

Ο καυγάς συνεχίστηκε και στο σπίτι τους. Όταν συναποφάσισαν να δει γιατρός την τραυματία σύζυγο, καθώς έτρεχε αίμα και από τη γλώσσα της, που μάλλον την είχε δαγκώσει όταν την χτύπησε ο σύζυγός της, αποφάσισαν να κρατήσουν τα προσχήματα και να πουν ότι η γυναίκα έπεσε από τις σκάλες. Σήμερα όμως ο ηλικίας 52 ετών ποινικολόγος άλλαξε τους αρχικούς του ισχυρισμούς, παραδέχθηκε ότι βιαιοπράγησε εναντίον της συζύγου του και ζήτησε συγγνώμη.

Τους τελευταίους μήνες το ζευγάρι ήταν σε διάσταση και πρόσφατα είχαν αποφασίσει να κάνουν προσπάθεια επανασύνδεσης. Ο Απόστολος Λύτρας τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί με υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, όπως με την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, οι απάτες του «ψευτογιατρού», οι κατηγορίες για revenge porn στον Στάθη Παναγιωτόπουλο και με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.






Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι