Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας

Μυστήριο με τους λόγους παραίτησης του υπουργού.

Ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας, ο Αρβίντας Ανουσάουσκας, υπέβαλε την παραίτησή του, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας χθες Παρασκευή το βράδυ. Δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι λόγοι παραίτησης του.

Η πρωθυπουργός Ιγκρίντα Σιμονίτε έλαβε την επιστολή παραίτησης νωρίτερα χθες, ενημέρωσαν οι υπηρεσίες της. Το εάν θα την κάνει αποδεκτή δεν είναι ακόμη σαφές. Η κυρία Σιμονίτε αναμένεται να κάνει δήλωση για το θέμα μεθαύριο Δευτέρα, σύμφωνα με λιθουανικά ΜΜΕ. Ο κ. Ανουσάουσκας, ο οποίος ανέλαβε το αξίωμα τον Δεκέμβριο του 2020, δεν έχει εκφραστεί δημόσια μέχρι στιγμής.

Γενικά στη Λιθουανία οι υπουργοί διορίζονται ή απαλλάσσονται από τα καθήκοντά τους με απόφαση του προέδρου, με πρωθυπουργική εισήγηση. Ο κ. Ανουσάουσκας φέρεται να σχεδιάζει να συναντηθεί με τον πρόεδρο Γκιτάνας Ναουσέντα σήμερα. Η Λιθουανία γειτονεύει με τον ρωσικό θύλακο Καλίνινγκραντ και τη Λευκορωσία, σύμμαχο της Ρωσίας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία εκλαμβάνεται στο Βίλνιους ως άμεση απειλή για τη λιθουανική εθνική ασφάλεια. Η μικρή χώρα της Βαλτικής, μέλος τόσο της ΕΕ όσο και του NATO, έχει αυξήσει κατά πολύ τις στρατιωτικές της δαπάνες τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι