ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παράπονα Ακάρ στο ΝΑΤΟ για στοχοποίηση τουρκικών F-16 από ελληνικά

Παράπονα Ακάρ στο ΝΑΤΟ για στοχοποίηση τουρκικών F-16 από ελληνικά,

Επανήλθε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας στο θέμα της άσκησης NEXUS ACE κατά την διάρκεια της οποίας την περασμένη εβδομάδα, τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε παραβιάσεις και παραβάσεις γύρω από την Λέσβο. Ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει με ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας, όμως, εμμέσως κατηγόρησε και το ΝΑΤΟ για μεροληπτική στάση και ειδικά των ΗΠΑ.

Ο Ακάρ είχε συνάντηση με τους υπουργούς Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας και στη συνέχεια στην κοινή συνέντευξη αναφέρθηκε εκ νέου στην άσκηση NEXUS, η οποία όπως είπε ήταν νατοϊκή, ωστόσο, από την πλευρά της Αθήνας δόθηκε η απάντηση ότι ήταν τουρκική και σημειώθηκαν παραβιάσεις από την πλευρά των τουρκικών μαχητικών. Ο Ακάρ διέψευσε ότι τα τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα, παρότι στην επίσημη ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από το υπουργείο του στις 17 Δεκεμβρίου και συνοδεύονταν με video, φαίνεται ξεκάθαρα ότι φέρουν πυραύλους.

Και ο Ακάρ συνέχισε: «Η προσδοκία μας είναι ότι οι Έλληνες πολιτικοί θα εγκαταλείψουν αμέσως την αδιάλλακτη και προκλητική στάση που τηρούν για εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς και θα ενεργήσουν ως συνετός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Θα επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου. Η Τουρκία είναι ανοιχτή στον διάλογο, αλλά, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τούρκων και των Κυπρίων αδελφών μας και ευτυχώς είμαστε ικανοί για αυτό».

Αναφορά Ακάρ στο ΝΑΤΟ

Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ τόνισε ότι «αναμένουμε την αμερόληπτη, αντικειμενική και λογική προσέγγιση των άλλων συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών, σε αυτό το θέμα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx