Παράταση του lockdown και στις Φιλιππίνες

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Οι Φιλιππίνες, που έχουν τον δεύτερο υψηλότερο απολογισμό σε κρούσματα του νέου κορονοϊού και θανάτους από την COVID-19 στη νοτιοανατολική Ασία, παρατείνουν το lockdown που έχει επιβληθεί στην πρωτεύουσα Μανίλα μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Οι Φιλιππίνες υφίστανται τις συνέπειες από τα μακρά και αυστηρά lockdown στη Μανίλα και επαρχίες της χώρας που πλήττουν την οικονομία της, η οποία βρισκόταν μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων στην Ασία πριν από την πανδημία.

Οι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για άλλον έναν μήνα στη Μανίλα, στην οποία αναλογεί το 40% της οικονομικής παραγωγής της χώρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Χάρι Ρόκε. Οι επιμέρους περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ και στην γενέτειρα του Ντουτέρτε, την πόλη Νταβάο, στο νότιο τμήμα της χώρας, και την βόρεια πόλη Μπάγκιο.

Εμβόλια από την Κίνα

Βάσει των μέτρων αυτών περιορίζονται οι δραστηριότητες των επιχειρήσεων και η λειτουργία των δημόσιων μέσων μεταφοράς. Η απόφαση αυτή έπεται της ανακοίνωσης 2.651 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, που είναι ο υψηλότερος αριθμός που καταγράφεται σε ένα 24ωρο εδώ και περισσότερο από τέσσερις μήνες.

Παρά τα αιτήματα για ένα περαιτέρω εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας, ο Ντουτέρτε έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τα περιοριστικά μέτρα στην Μανίλα, όπου εντοπίζεται κυρίως ο ιός, έως ότου ξεκινήσουν μαζικοί εμβολιασμοί κατά της COVID-19 στη χώρα.

Οι Φιλιππίνες θα είναι το τελευταίο έθνος στην περιοχή που θα λάβει το πρώτο του φορτίο με εμβόλια κατά της νόσου, στο οποίο περιλαμβάνονται 600.000 δόσεις εμβολίων της Sinovac Biotech που έχει δωρίσει η Κίνα. Αυτό θα παραδοθεί αύριο Κυριακή και προορίζεται για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τις ένοπλες δυνάμεις.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι