Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για τα Τέμπη: Ψευδή δημοσιεύματα που πλήττουν την Ελληνική Δικαιοσύνη

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για τα Τέμπη: Ψευδή δημοσιεύματα που πλήττουν την Ελληνική Δικαιοσύνη

Η πρόεδρος και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με κοινή ανακοίνωση τους, διαψεύδουν δημοσιεύματα για παραλείψεις και καθυστερήσεις στις δικαστικές διαδικασίες όσον αφορά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη διαψεύδουν δημοσιεύματα περί παραλείψεων στις δικαστικές έρευνες για τα Τέμπη, καθώς και επικρίσεις που διατυπώθηκαν εναντίον της ίδιας της εισαγγελέως του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου, αλλά παρέχουν πλήρη ενημέρωση για τις δικαστικές διαδικασίες σχετικά με τη δικαίωση των θυμάτων των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι η ανάκριση ήδη έχει ολοκληρωθεί σε χρόνο πολύ σύντομο, συνολικά 31 άτομα έχουν ποινικά διωχθεί ως υπεύθυνοι του τραγικού δυστυχήματος, ενώ υπογραμμίζουν, ότι η δίκη για τους υπευθύνους θα διεξαχθεί σύντομα.

Στην κοινή ανακοίνωση τους, η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν:

«Αποκρούοντας, με όλη μας τη δύναμη, τα ανωτέρω παραπειστικά δημοσιεύματα, που μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν τους θεσμούς της χώρας μας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα, τονίζουμε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς επιτελούν το έργο τους, έργο τιτάνιο, με απόλυτη αφοσίωση, μη φειδόμενοι κόπου και προσωπικών θυσιών, κατά τρόπο ανεπίληπτο, με αποτέλεσμα να ολοκληρώνεται, σύντομα, η κυρία ανάκριση, έναν χρόνο περίπου μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, στο πλαίσιο της οποίας έχουν καταστεί κατηγορούμενοι 31 άτομα μέχρι στιγμής και να διαφαίνεται η σε σύντομο χρόνο εκδίκαση της υπόθεσης, ενώπιον του αρμόδιου ποινικού δικαστηρίου. Η πολυσυζητημένη ποινική ή άλλη ευθύνη των πολιτικών προσώπων ερευνάται από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώπιον της οποίας έχει διαβιβαστεί η δικογραφία, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας».

«Διαβεβαιώνουμε τους παθόντες και τους συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος, αλλά και το σύνολο των πολιτών, ότι οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς έχουν αποδείξει ότι, χειριζόμενοι βαρύτατες υποθέσεις, επιτελούν το έργο τους, με βαθιά αίσθηση του καθήκοντος, με σθένος, ανεξαρτησία, αμεροληψία, αντικειμενικότητα και με απόλυτο σεβασμό των αρχών του κράτους δικαίου, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, οι κανόνες δικαίου της ημεδαπής έννομης τάξης και το ενωσιακό δίκαιο», προσθέτουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι