Θα πάρουμε τα F-35, αισιόδοξος ο Τσαβούσογλου

Θα πάρουμε τα F-35, αισιόδοξος ο Τσαβούσογλου

Την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά και η Τουρκία θα παραλάβει το πρώτο μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35 στις 21 Ιουνίου, όπως είναι προγραμματισμένο, εξέφρασε με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως παρά την παρέμβαση του Κογκρέσου, στο τέλος αφήνει την τελευταία λέξη στον Λευκό Οίκο.

Επίσης, υπενθύμισε ότι η Τουρκία ήταν συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος, ενώ υπάρχουν και συμφωνίες συμπαραγωγής μερών του μαχητικού με την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, επέμεινε στη θέση ότι το θέμα αυτό δεν μπορεί να συσχετιστεί με την προμήθεια από την Άγκυρα του συστήματος αντιαεροπορικής και αντιβληματικής προστασίας S-400 από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία.

Στις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπήρχε και ένα «καρφί» που θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι είχε ως παραλήπτη την Ελλάδα, καθώς ζήτησε από χώρες – συμμάχους να μην προκαλούν αυθαίρετα μπλοκαρίσματα σε τέτοιες υποθέσεις!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version