ΠΑΣΟΚ: Οκτώ κύκλους δημόσιας πολιτικής αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο – Ενεργοποίηση Γ. Παπανδρέου

ΠΑΣΟΚ: Οκτώ κύκλους δημόσιας πολιτικής αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο – Ενεργοποίηση Γ. Παπανδρέου

Η ανακοίνωση της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου με δεδομένες τις αποφάσεις του συνεδρίου για τη στρατηγική νίκης του ΠΑΣΟΚ και λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές εξελίξεις, επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός στόχος της πολιτικής αλλαγής η οποία περνά μόνο μέσα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ καθώς και η ανάγκη συνολικής στράτευσης και διάταξης μάχης.

Πολιτικός μας αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία και οι πολιτικές της. Το ΠΑΣΟΚ θα απαντά σε κάθε πρόκληση απ’ όπου κι αν προέρχεται υπερασπίζοντας τις θέσεις και τη διαδρομή του.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση των 8 κύκλων πολιτικής με συμμετοχή στελεχών που προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, το Πολιτικό Συμβούλιο και τους Τομείς Πολιτικής του Κινήματος. Οι ομάδες πολιτικού συντονισμού θα συνεργάζονται με τους υπεύθυνους των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας (Κ.Τ.Ε.), τους αντίστοιχους Τομείς Πολιτικής, τα κομματικά όργανα και τα στελέχη του Κινήματος, με στόχο τη διαμόρφωση ενιαίας πολιτικής παρέμβασης, την ενίσχυση της κοινωνικής παρουσίας του ΠΑΣΟΚ και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θα φέρνουν το πρόγραμμά μας σε άμεση επαφή με τις ανάγκες και τις αγωνίες των πολιτών.

Επίσης, οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα συνεδριάσεων των περιφερειακών συμβουλίων με αφετηρία την Τρίτη 9 Ιουνίου, καθώς και η συγκρότηση των επιτροπών εκλογικού αγώνα σε επίπεδο νομού και δήμου στη συνέχεια. Στη διάταξη μάχης τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, οι Βουλευτές και τα στελέχη θα έχουν συγκεκριμένο ρόλο και ευθύνη σε κάθε εκλογική περιφέρεια», καταλήγει.

Πολιτικός Συντονισμός ανά Κύκλο Δημόσιας Πολιτικής

Η Χαριλάου Τρικούπη ανακοίνωσε επίσης: «Για την αποτελεσματικότερη άσκηση προγραμματικής και αντιπολιτευτικής δράσης, συγκροτούνται οκτώ κύκλοι δημόσιας πολιτικής, οι οποίοι αντιστοιχούν στα βασικά πεδία κυβερνητικής πολιτικής και στα συναρμόδια Υπουργεία. Σε κάθε κύκλο ορίζεται ομάδα πολιτικού συντονισμού αποτελούμενη από στελέχη που προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, το Πολιτικό Συμβούλιο και τους Τομείς Πολιτικής του Κινήματος.

Αποστολή τους είναι:
• η συστηματική παρακολούθηση, αξιολόγηση και αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής,
• η προβολή και εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ,
• ο συντονισμός κοινοβουλευτικών, πολιτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών,
• η ενεργοποίηση του συνόλου των κομματικών δυνάμεων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Οι ομάδες πολιτικού συντονισμού συνεργάζονται με τους υπεύθυνους των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας (Κ.Τ.Ε.), τους αντίστοιχους Τομείς Πολιτικής, τα κομματικά όργανα και τα στελέχη του Κινήματος, με στόχο τη διαμόρφωση ενιαίας πολιτικής παρέμβασης, την ενίσχυση της κοινωνικής παρουσίας του ΠΑΣΟΚ και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θα φέρνουν το πρόγραμμά μας σε άμεση επαφή με τις ανάγκες και τις αγωνίες των πολιτών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

• Παύλος Γερουλάνος
• Μιλένα Αποστολάκη
• Πάρις Κουκουλόπουλος
• Φίλιππος Σαχινίδης

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

• Γιώργος Παπανδρέου
• Δημήτρης Μάντζος
• Μιχάλης Κατρίνης
• Νικόλας Φαραντούρης
• Στέλιος Περράκης

ΚΡΑΤΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

• Παναγιώτης Δουδωνής
• Νάντια Γιαννακοπούλου
• Κώστας Σκανδαλίδης
• Θανάσης Γλαβίνας

ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΝΑΥΤΙΛΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

• Άννα Διαμαντοπούλου
• Γιώργος Νικητιάδης
• Θάνος Πάλλης
• Πάρις Τσάρτας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΥΓΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ
• Παύλος Χρηστίδης
• Λευτέρης Καρχιμάκης

• Ιωάννης Τσίμαρης

• Ράνια Θρασκιά

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
• Στέφανος Παραστατίδης
• Σωκράτης Κάτσικας
• Μιχάλης Αεράκης
• Βασίλης Σκουντής

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΘΕΣΜΟΙ
• Ευαγγελία Λιακούλη
• Χρήστος Κακλαμάνης
• Γιάννης Πανούσης
• Μανόλης Βελεγράκης

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΥΠΟΔΟΜΕΣ
• Γιάννης Μανιάτης
• Μανώλης Χριστοδουλάκης
• Κώστας Μαθιουδάκης
• Νίκος Μήλης»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx