Ο Β. Πάχνης μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών στη Βρετανία

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Aκόμη ένας Έλληνας επιστήμονας της διασποράς γνωρίζει τη διεθνή καταξίωση εκλεγόμενος μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας.

Ο Βασίλης Πάχνης -ένας από τους 50 διακεκριμένους επιστήμονες που εξελέγησαν φέτος μέλη της Royal Society- είναι επικεφαλής ερευνητικής ομάδας που μελετά την ανάπτυξη, οργάνωση και λειτουργία του νευρικού συστήματος στο βρετανικό Ινστιτούτο Φράνσις Κρικ.

Γεννήθηκε στην Ελλάδα, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1980, ονομάστηκε διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και το Αντικαρκινικό Κέντρο Fox Chase της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Μετά από μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης έως το 1991, πήγε στη Βρετανία και έκτοτε είναι επικεφαλής ερευνητικών ομάδων, αρχικά στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας και στη συνέχεια στο Ινστιτούτο Φράνσις Κρικ.

Η Βασιλική Εταιρεία είναι ο αρχαιότερος επιστημονικός οργανισμός στον κόσμο. Μέλη του υπήρξαν ο Ισαάκ Νεύτων, ο Κάρολος Δαρβίνος, ο Στίβεν Χόκινγκ, ο «πατέρας» του διαδικτύου Τιμ Μπέρνερς-Λι και άλλοι.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι