Πειρατές απήγαγαν πλήρωμα ελληνικού πλοίου στο Τόγκο

Πειρατές απήγαγαν πλήρωμα ελληνικού πλοίου στο Τόγκο

Θύματα απαγωγής από πειρατές στο Τόγκο έπεσαν μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου “Έλκα Αριστοτέλης“, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας και το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι πειρατές επιτέθηκαν στο δεξαμενόπλοιο, τα ξημερώματα, στα ανοιχτά του Τόγκο και ενώ βρισκόταν 18 χλμ από το λιμάνι του Λόμε. Στη συνέχεια απήγαγαν έναν Έλληνα, δυο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό.

“Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “Έλκα Αριστοτέλης” νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτ. Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του. Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας“, αναφέρει η ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το theprovince.com, ένας άνδρας της ασφάλειας του πλοίου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών. Το πλοίο Elka Aristotle φρουρούνταν από ένοπλους, αναφέρει το Sputnik, επικαλούμενο την ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Τόγκο.

Το νέο ρεσάλτο πειρατών έρχεται μόλις δυο μέρες μετά από ανάλογο περιστατικό στα ύδατα του Μπενίν, όπου πειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο νορβηγικών συμφερόντων, απαγάγοντας εννέα Φιλιππινέζους, μέλη του πληρώματος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι