Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο Άρειος Πάγος επειδή δεν προφυλάκισαν το δικηγόρο

Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο Άρειος Πάγος επειδή δεν προφυλάκισαν το δικηγόρο

Κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα διέταξαν η προέδρος Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, να μην προφυλακιστεί ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος έχει κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της μη προσέγγισης της συζύγου του, την  υποχρέωση να εγκαταλείψει την κοινή κατοικία τους και την υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης. Όπως ειπώθηκε όταν αφέθηκε ελεύθερος «ελήφθη υπ΄όψιν ότι το θύμα κατέθεσε πως επρόκειτο για ένα και μοναδικό περιστατικό βιαιότητας, αλλά και το ότι ανακάλεσε τη μήνυσή της προ ετών η πρώην σύζυγος του δράστη, η οποία αρχικά τον είχε μηνύσει για κακοποίηση».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι