Πέντε κόμματα σε διψήφιο ποσοστό δείχνει δημοσκόπηση της Opinion Poll

Πέντε κόμματα σε διψήφιο ποσοστό δείχνει δημοσκόπηση της Opinion Poll

Τί δείχνει η νέα δημοσκόπηση.

Η της Opinion Poll πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Action 24, σε ό,τι αφορά στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Σε αυτή πέντε κόμματα εμφανίζονται σε διψήφιο ποσοστό, μάλιστα το δεύτερο με το πέμπτο κόμμα απέχουν μόλις 3,8 μονάδες.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 33,9%, ενώ το ΠΑΣΟΚ στο 13,9%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,9% και η Ελληνική Λύση στην τέταρτη θέση με 10,2%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ, με ένα ιδιαίτερα όμως ανεβασμένο ποσοστό στο 10,1%. Στο 4,2% ακολουθεί η Νίκη, στο 3,5% η Πλεύση Ελευθερίας, στο 3,3% η Νέα Αριστερά. Οι Σπαρτιάτες βρίσκονται στο 2,7% και το ΜέΡΑ25 στο 2,6%.

Σε ερωτήματα που αφορούν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, οι πολίτες θεωρούν ότι το Συνέδριο δεν ενίσχυσε το κόμμα. Συγκεκριμένα το 59,9% θεωρεί ότι δεν το ενίσχυσε καθόλου, το 16,5% απαντά «λίγο». «Αρκετά» απαντά το 10,7% και «πολύ» το 4,3%.

Οι πολίτες θεωρούν ακόμα ότι η απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ να μην πάει σε νέες κάλπες ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 57,9%, ενώ μάλλον τον ενίσχυσε λέει το 22,1%. Μάλλον όχι και όχι, δηλώνει το 18,5%. Οι πολίτες θεωρούν ότι τα φαινόμενα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν σε ποσοστό 75,5%, ενώ παράλληλα πιστεύουν ότι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δεν βοήθησε σε ποσοστό 66,7%.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι