Πέρασε μόνον με της ψήφους της ΝΔ το νομοσχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα

Πέρασε μόνον με της ψήφους της ΝΔ το νομοσχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα

Με μερικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και μετά από μία διήμερη έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για το νέο ποινικό κώδικα. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, τάχθηκε μόνο η ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και Γιάννης Μπούγας, υπεραμύνθηκαν των νέων αλλαγών, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για ένα «σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, περιορίζει το αίσθημα ατιμωρησίας, ενώ επιτυγχάνει την πραγματική έκτιση της ποινής, καταπολεμά την εγκληματικότητα και ενισχύει την απονομή της δικαιοσύνης  με ένα δικαιότερο, ποιοτικότερο και αποτελεσματικότερο σύστημα».

Από την πλευρά τους, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταλόγισαν στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, «ακραίο ποινικό λαϊκισμό» και για «απαξίωση της επιστημονικής γνώσης, δαιμονοποίηση της αντίθετης άποψης και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων». Όλα τα κόμματα απέρριψαν, με νομικά αλλά και στατιστικά, ερευνητικά δεδομένα, ως εντελώς αβάσιμο, το κυβερνητικό επιχείρημα πως η αυστηροποίηση των ποινών καταπολεμά την εγκληματικότητα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι