Πέθανε ο διάσημος συνθέτης Μισέλ Λεγκράν

Πέθανε ο διάσημος συνθέτης Μισέλ Λεγκράν

Ο Μισέλ Λεγκράν, ο δημιουργός μουσικών θεμάτων για ταινίες του Ζακ Ντεμί,  όπως «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου» και «Τα κορίτσια του Ροσφόρ», πέθανε στη διάρκεια της περασμένης νύχτας στο Παρίσι σε ηλικία 86 ετών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Σε μια σταδιοδρομία 50 και πλέον χρόνων, ο Μισέλ Λεγκράν γνώρισε την παγκόσμια αναγνώριση και κέρδισε τρία βραβεία Όσκαρ, συνεργαζόμενος με θρύλους όπως ο Ρέι Τσαρλς, ο Όρσον Ουέλς, ο Ζαν Κοκτό, ο Φρανκ Σινάτρα και η Εντίθ Πιάφ.

Ο Μισέλ Λεγκράν ξεκίνησε την σταδιοδρομία του με διασκευές για τραγουδιστές. Στη δεκαετία του 1960, με την εμφάνιση της νουβέλ βαγκ, άρχισε όμως να συνθέτει μουσική για ταινίες και συνεργάστηκε κυρίως με τον Ζακ Ντεμί, αλλά και με την Ανιές Βαρντά και τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ.

Εκτός από τη μουσική για τις «Ομπρέλες του Χερβούργου» και τα «Κορίτσια του Ροσφόρ», που ήταν η αρχή του μιούζικαλ α λα γαλλικά, ο Λεγκραν έγραψε και την μουσική για τη δραματική ταινία «Peau d’âne» («Αυτός ο υπέροχος, παλιός, καλός κόσμος»). Τελευταία δούλεψε μάλιστα επιπλέον μουσικά θέματα για μια θεατρική εκδοχή του «Peau d’âne» που παρουσιάζεται από τον Νοέμβριο στο θέατρο Marigny του Παρισιού. Τον Απρίλιο άλλωστε αναμενόταν να δώσει συναυλίες στο Παρίσι.

Ο Μισέλ Λεγκράν κέρδισε τρία Όσκαρ, για το τραγούδι “Les moulins de mon coeur», που περιλαμβάνεται στη μουσική επένδυση της ταινίας «Υπόθεση Τόμας Κράουν» (1969), για το «Un été 42″ (“Summer of ’42”, 1972) και το «Γεντλ» (1984).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι