Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Λεβεντογιάννης

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Λεβεντογιάννης

Σε ηλικία 80 ετών πέθανε ο Γιώργος Λεβεντογιάννης, που επί σειρά ετών ήταν, προτού συνταξιοδοτηθεί, διευθυντής στην εφημερίδα “Έθνος” και στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Η υγεία του το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη και νοσηλευόταν σε κλινική.

Ιδιόρρυθμη προσωπικότητα, με εξαιρετικά ζωηρό πνεύμα, είχε μια ευαισθησία στα εργασιακά ζητήματα και θεωρούσε ότι τα εργατικά ατυχήματα θα έπρεπε να είχαν ιδιαίτερη προβολή, καθώς, όπως έλεγε στους συντάκτες, «δεν υπάρχει χειρότερος θάνατος, από το να σκοτώνεσαι όταν πας να βγαλεις το ψωμι της οικογένειάς σου, όταν σκοτώνεσαι για να επιβιώσεις».

Γιώργος Λεβεντογιάννης

Για ένα διάστημα ο Γιώργος Λεβεντογιάννης ήταν γενικός διευθυντής ενημέρωσης στην ΕΡΤ. Διακρίθηκε για την εγκυρότητα, την αντικειμενικότητά του και το ήθος του και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στον δημοσιογραφικό κόσμο, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του.

Επειδή υπήρξε διευθυντής σε εποχές που οι δημοσιογράφοι δεν γίνονταν αστέρες σε πάνελ αλλά κι επειδή ήταν και προσωπικά σεμνός, το ευρύ κοινό δεν τον γνώρισε. Όμως πολλές έρευνες και επιτυχίες στους χώρους στους οποίους εργάσθηκε, ήταν αποτέλεσμα της μαχητικής, ερευνητικής δημοσιογραφίας που εκείνος πίεζε να ασκείται από τους συντάκτες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι