Πυρκαγιές σκότωσαν δέκα Χιλιανούς

Πυρκαγιές σκότωσαν δέκα Χιλιανούς

Φόβους για τουλάχιστον δέκα νεκρούς εκφράζουν οι αρχές της Χιλής, μετά τις δασικές πυρκαγιές που οδήγησαν τον πρόεδρο Γκαμπριέλ Μπόριτς να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ξηρασία και καύσωνας απειλούν πολλές χώρες της Νότιας Αμερικής.

«Έχουμε κάποιες πρώτες πληροφορίες που κάνουν λόγο για ανθρώπους οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους, περίπου δέκα», ανακοίνωσε η Σοφία Γκονσάλες Κορτές, η αντιπρόσωπος του κράτους στην περιφέρεια του Βαλπαραΐσο (κεντρική Χιλή).

/

Οι πυρκαγιές επεκτείνονται κυρίως στις τουριστικές περιφέρειες Βίνια ντελ Μαρ και Βαλπαραΐσο, όπου απειλούν εκατοντάδες κατοικίες και οι αρχές προχώρησαν στην υποχρεωτική εκκένωση περιοχών.

Ο καύσωνας και η ξηρασία, που οφείλονται στο κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, πλήττουν μέσα στο καλοκαίρι τη λατινική Αμερική, προκαλώντας πυρκαγιές που επιδεινώνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής. Μετά τη Χιλή και την Κολομβία, το κύμα καύσωνα υπάρχει κίνδυνος να πλήξει μέσα στις επόμενες ημέρες την Αργεντινή, την Παραγουάη και τη Βραζιλία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι