Σύλληψη ενός ατόμου για την επίθεση σε εκκλησία στην Πόλη – Συλλυπητήρια από Βαρθολομαίο

Πυροβολισμοί σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός,

Από την επίθεση στην καθολική εκκλησία Santa Maria στην Κωνσταντινούπολη, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Η επίθεση σημειώθηκε στην ιταλική εκκλησία, στην συνοικία Σαριγιέ. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο νεκρός ήταν ένας άνδρας που χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι. Προ λίγου, οι Αρχές στην Κωνσταντινούπολη προχώρησαν στην σύλληψη ενός ατόμου.

Δεν γνωρίζει κανείς μέχρι στιγμής αν επρόκειτο για προσωπική επίθεση ή για ενέργεια που στρέφεται κατά των Ιταλών, λόγω της απόφασης της ιταλικής κυβέρνησης χθες να διακόψει την παροχή βοήθειας στην UNRWA, η οποία ναι μεν στηρίζει Παλαιστίνιους πρόσφυγες από το 1949, αλλά καταγγέλθηκε ότι 12 μέλη της είχαν δεσμούς με την Χαμάς.

Οι δράστες φορούσαν μάσκες του σκι και οι σφαίρες “έπεσαν βροχή” στο εκκλησίασμα. Στην εκκλησία  βρέθηκαν σχεδόν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

αθολικός.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε δήλωσή του σχετικά με την επίθεση, είπε: «Σήμερα, γύρω στις 11.40, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Santa Maria στην περιοχή Σαριγιέ, στο Μπουγιούκντερε, ένας άνδρας, C.T., ο οποίος ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων στη λειτουργία, δέχθηκε επίθεση με ένα όπλο από 2 μασκοφόρους και δυστυχώς έχασε τη ζωή του. Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση».

Συλλυπητήρια Βαρθολομαίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη συμπαράσταση και τα θερμά συλλυπητήρια του ιδίου προσωπικώς και της Μητρός Εκκλησίας προς την οικογένεια του θύματος και συνολικά προς την ρωμαιοκαθολική κοινότητα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αρμόδιες αρχές θα πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη διαλεύκανση του τραγικού γεγονότος, και επισήμανε ότι ουδείς πρέπει να επιτρέψει στον φόβο να επικρατήσει σε βάρος της κοινωνικής ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των θρησκευτικών κοινοτήτων στη χώρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι