Όθωνας Ηλιόπουλος: “Δεν παραιτούμαι – Παραμένω βουλευτής”

Πληροφορίες για παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από βουλευτής - Ακολουθεί η Τσαπανίδου
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όθωνας Ηλιόπουλος, μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής, στη δεύτερη μέρα της συζήτησης και ψήφισης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού», Τρίτη 25 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ανατροπή με την διαφαινόμενη παραίτηση του βουλευτή Επικρατείας.

Στη διάψευση των φημών περί παραίτησής του προχώρησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθων Ηλιόπουλος, προσερχόμενος σε κομματική εκδήλωση, με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη. «Εγώ είμαι μάχιμος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παραμένω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος. Αν παραιτούνταν, την θέση του θα έπαιρνε η επόμενη επιλαχούσα, η Πόπη Τσαπανίδου.

Το προηγούμενο διάστημα εντείνονταν η σεναριολογία περί παραιτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου. Σε αυτό φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο τόσο το σενάριο για το πως θα μπορούσε να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή αλλά και ο φόρτος εργασίας του στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ο ίδιος είχε αφήσει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο:

«Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους αποδήμους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένα φόρτος εργασίας, νομίζω που κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω – τι αφήνω και όσο περνά ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιο τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Όθων Ηλιόπουλος, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα για την παραίτηση από τη βουλευτική του έδρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι