Ποιοι απεργούν μεθαύριο – Αύριο δεν θα υπάρχουν ειδήσεις

Ποιοι απεργούν μεθαύριο – Αύριο δεν θα υπάρχουν ειδήσεις

Πανελλαδική απεργία έχει προκηρυχθεί για μεθαύριο Τετάρτη 17 Απριλίου από την ΓΣΕΕΕ. Οι δημοσιογράφοι απεργούν μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή αύριο, ώστε την ημέρα της απεργίας να μπορούν να καλύψουν ειδησεογραφικά τα γεγονότα. Κατά συνέπεια δεν θα υπάρχει ροή ειδήσεων μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης στα ενημερωτικά μέσα που συμμετέχουν στην απεργία.

Την Τετάρτη, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των ναυτικών, θα μείνουν δεμένα τα πλοία. Η απεργία των ναυτικών θα ξεκινήσει αύριο τα μεσάνυχτα και θα λήξει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Απεργεί ο δημόσιος τομέας, στον οποίο περιλαμβάνονται και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, καθώς συμμετέχει η ΕΙΝΑΠ.

Μέσα μεταφοράς

Τα ταξί θα κάνουν στάση εργασίας, από τις 5 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης. Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, οπότε θα επηρεαστεί και ο Προαστιακός, αλλά κάποια δρομολόγια θα εκτελεστούν.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ σε ανακοίνωση του αναφέρει πως θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Τετάρτη, 17 Απριλίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Στάσεις εργασίας, στις ίδιες ώρες με τα λεωφορεία, αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο μετρό.

Με 50 λεωφορεία και προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργίας.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα θα αρχίσουν από τις  9:30 π.μ. για την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Αυτές θα γίνουν στην Πλατεία Κάνιγγος, στην Ομόνοια και στα Προπύλαια. Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων έχουν συγκέντρωση στις 9 π.μ. έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας και από εκεί θα μεταβούν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, Στέφενσον και ΠΕΕΜΑΓΕΝ διοργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι