Ποιοι είναι οι νέοι κανόνες για τις χειραποσκευές μέσα στο αεροπλάνο

Ποιοι είναι οι νέοι κανόνες για τις χειραποσκευές μέσα στο αεροπλάνο

Νέοι κανονισμοί της ΕΕ επιβάλλουν από 1η Σεπτεμβρίου ομοιομορφία σε όλες τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες όσον αφορά στις αποσκευές που μπορούν να έχουν μαζί τους μέσα στο αεροπλάνο οι επιβάτες.

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό το επιτρεπόμενο βάρος δεν θα υπερβαίνει τα 10 κιλά. Ως επιτρεπόμενη  χειραποσκευή ορίζονται μία μικρή χειραποσκευή και ένα μικρό προσωπικό αντικείμενο, όπως τσάντα, σακίδιο ή τσάντα φορητού υπολογιστή, που πρέπει να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη.

Οι μέγιστες διαστάσεις στις χειραποσκευές (συμπεριλαμβανομένων των χειρολαβών και των τροχών), ορίζονται σε 55 x 40 x 20 εκατοστά, ενώ το προσωπικό αντικείμενο πρέπει να έχει διαστάσεις το πολύ 40 x 30 x 15cm, που παραπέμπει σε μικρών διαστάσεων λάπτοπ ή γυναικεία τσάντα. Αλλάζει ο κανονισμός και για είδη σε ρευστή κατάσταση που μπορούσε κάποιος να μεταφέρει (αναψυκτικό, νερό, αποσμητικό, σπρέι, λοσιόν κ.λπ.)

Μέχρι σήμερα, οι ταξιδιώτες σε αεροδρόμια που διέθεταν συστήματα ανίχνευσης εκρηκτικών υλών για χειραποσκευές (EDSCB) μπορούσαν να μεταφέρουν υγρά σε ποσότητες μεγαλύτερες από 100 ml. Σε σταθμούς χωρίς αυτά τα συστήματα, η ποσότητα είχε περιορισθεί στα 100 ml επειδή υπήρχε προβληματισμός λόγω της αδυναμίας ανίχνευσης εκρηκτικών υλικών σε υγρή μορφή. Μέχρι να εξοπλισθούν όλα τα αεροδρόμια η Κομισιόν αποφάσισε να απαγορευτούν όλα τα είδη σε ρευστή κατάσταση σε ποσότητα άνω των 100ml παντού. Εξαιρουνται φαρμακευτικά σκευάσματα, ειδικά διαιτολόγια και βρεφικά είδη

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx