Politico: Η ΕΕ έπεσε στην παγίδα του Όρμπαν και τον έκανε ήρωα

Σύνοδος Κορυφής: Κρίσιμες αποφάσεις για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας την επόμενη διετία

Η ΕΕ φοβάται ότι έχει «πέσει στην παγίδα του Βίκτορ Όρμπαν» και τον παρουσίασε άθελά της ως τον μοναδικό υπερασπιστή των συμφερόντων της χώρας στον ουγγρικό λαό, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να τον ενισχύσει στις ερχόμενες εκλογές, γράφει το Politico.

«Ο Όρμπαν τους εξοργίζει. Μερικοί από τους πιο ένθερμους Ευρωπαίους επικριτές του ανησυχούν, όμως, ότι οι ηγέτες της ΕΕ έπεσαν στην παγίδα που στήθηκε προσεκτικά και εγκαίρως για το τελικό στάδιο των βουλευτικών εκλογών της Ουγγαρίας», αναφέρει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η τελευταία φορά που υπήρξε τέτοια οργή από τα μέλη της ΕΕ ήταν εναντίον της πρώην Βρετανίδας πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ.

Υπενθυμιζεται ότι η Βουδαπέστη μπλόκαρε δάνειο 90 δισεκατομμυρίων ευρώ της ΕΕ προς το Κίεβο μέχρις ότου οι ουκρανικές αρχές θέσουν ξανά σε λειτουργία τον φερόμενο ως κατεστραμμένο αγωγό Ντρούζμπα που προμηθεύει την Ουγγαρία με ρωσικά καύσιμα. Αυτό έχει εξοργίσει άλλους ηγέτες της ΕΕ, αλλά παραδέχονται ότι ο αγωγός πρέπει να επισκευαστεί και ζήτησαν από το Κίεβο να κάνουν αυτοψία στο σημείο της φερομένης βλάβης, όμως η Ουκρανία κωλυσιεργεί. Στην τελευταία σύνοδο κορυφής, που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 20 Μαρτίου, δεν κατάφεραν να πείσουν τον Όρμπαν. Την Παρασκευή, το Politico ανέφερε ότι εάν η κατάσταση δεν αλλάξει, η ΕΕ θα εξετάσει αντίμετρα, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής αγωγής κατά της Ουγγαρίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx