Πολιτική στήριξη από το Βερολίνο κατά του Ερντογάν ζητά ο Ιμάμογλου

Πολιτική στήριξη από το Βερολίνο κατά του Ερντογάν ζητά ο Ιμάμογλου

Λίγο πριν την επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία ο Ιμάμογλου τάχθηκε – με  συνέντευξή του στο Stern – υπέρ μιας καλύτερης σχέσης μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας: “Η Τουρκία και η Γερμανία πρέπει να πορευτούν έναν κοινό δρόμο. Ότι συμβαίνει στην Ευρώπη επηρεάζει την Τουρκία και αντίστροφα. Αλληλοσυνδεόμαστε”.

Κατά την άποψή του, η εκλογή του “ήταν ένα μήνυμα ότι ο τουρκικός λαός θέλει την αλλαγή. Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει στις επόμενες εκλογές. Θα το καταφέρουμε”, τόνισε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

Το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος πρόεδρος το άφησε ανοιχτό. “Επικεντρώνομαι στα τρέχοντα καθήκοντά μου”, είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου στο Stern. Ωστόσο, “ο επόμενος πρόεδρος δεν θα πρέπει να εγκατασταθεί στο παλάτι που κατασκεύασε ο Ερντογάν. Το κτίριο χρειάζεται καλύτερη χρήση”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version