Πότε αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι απαγορεύεται

Πότε αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι απαγορεύεται

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν την 1η Απριλίου, και έως τις 30 Σεπτεμβρίου διαμορφώνονται από τις 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00, δηλαδή μετατίθενται κατά μισή έως μια ώρα (το χειμώνα η μεσημεριανή “σιέστα” π.χ. άρχιζε στις 15:30).

Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι το καλοκαίρι από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00 και το χειμώνα από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30. Καλοκαιρινή ή Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου. Ως χειμερινή περίοδος λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

Κατά τις ώρες κοινής ησυχίας απαγορεύονται εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που προκαλούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, και ας προκαλεί θόρυβο.Επίσης απαγορεύεται η «λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόρασης σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους».

Επίσης απαγορεύονται «τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών, οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ταξί, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που προκαλεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση. Τέλος, απαγορεύεται η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version