Πότε ανοίγουν καφέ και εστιατόρια – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Πότε ανοίγουν καφέ και εστιατόρια – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης είναι εφικτό να γίνει την 1η Ιουνίου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Εφικτό χαρακτήρισε το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης την 1η Ιουνίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, το μεσημέρι της Τρίτης, με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη.

«Εφόσον συνεχίσουμε να πηγαίνουμε όπως έχουμε κινηθεί τον τελευταίο μήνα, ως προς τα επιδημιολογικά δεδομένα, το άνοιγμα της εστίασης με αυτές τις προϋποθέσεις την 1η Ιουνίου είναι κάτι το οποίο είναι απολύτως εφικτό» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης.

Επί τάπητος τέθηκε η αύξηση των τετραγωνικών μέτρων που τα μαγαζιά μπορούν να καταλαμβάνουν με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους, χωρίς βέβαια να δημιουργείται πρόβλημα στην πρόσβαση των πολιτών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το θέμα που απασχόλησε στη σύσκεψη ήταν η διατήρηση των θέσεων εργασίας και του τζίρου των επιχειρήσεων του κλάδου, ενόψει της επαναλειτουργίας τους, πάντα με την τήρηση των κανόνων που θέτει η Υγειονομική Επιτροπή.

Απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης. Εξάλλου αποτελεί κομβικό ορόσημο για την επαναφορά σε μία νέα κανονικότητα. Θέλουμε να δώσουμε στις επιχειρήσεις τις δυνατότητες να μπορούν να επαναλειτουργήσουν, σεβόμενοι απόλυτα τις υγειονομικές υποδείξεις των ειδικών, αλλά μη βάζοντάς τους και τόσο αυστηρούς περιορισμούς που στο τέλος θα καταστήσει ανέφικτη την ίδια την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι