Πούτιν: Οι BRICS θα είναι οι ηγέτες της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης

Απόλυτη υπερδύναμη στην ενέργεια είναι πλέον οι BRICS+, Γιώργος Ηλιόπουλος

«Η ομάδα των χωρών BRICS θα παραγάγει το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια χάρη στο μέγεθός της και τη σχετικά ταχεία ανάπτυξή της σε σύγκριση με εκείνην των αναπτυγμένων χωρών της Δύσης», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν θα φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο κορυφής των BRICS στην πόλη Καζάν του Ταταριστάν της ρωσικής ομοσπονδίας, από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου. Στις χώρες οικονομικής συνεργασίας των BRICS, εκτός από τη Ρωσία ανήκουν οι Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Νότιος Αφρική. Ο Πούτιν είπε ότι αυτή η οικονομική συμμαχία θα αποτελέσει ένα ισχυρό αντίβαρο απέναντι στη Δύση στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και στο εμπόριο.

«Στο προβλεπτό μέλλον, οι BRICS θα συνιστούν την κύρια αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ. Η οικονομική ανάπτυξη των μελών των BRICS θα εξαρτάται όλο και λιγότερο από εξωτερική επιρροή ή παρεμβάσεις. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά οικονομική κυριαρχία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε πολιτικούς και επιχειρηματίες σε επιχειρηματικό φόρουμ των BRICS στη Μόσχα. Η σύνοδος κορυφής των BRICS παρουσιάζεται στη Μόσχα ως απόδειξη της αποτυχίας των δυτικών προσπαθειών να απομονωθεί η Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx