Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης στην Ιερισσό λόγω βοθρολυμάτων

Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης στην Ιερισσό λόγω βοθρολυμάτων

Βλάβη στο σύστημα ελέγχου των αγωγών είχε ως αποτέλεσμα τμήμα της παραλίας της Ιερισσού να μολυνθεί με λύματα. Αν και το πρόβλημα αντιμετωπίσθηκε άμεσα, η θάλασσα ρυπάνθηκε και το κολύμπι απαγορεύεται μέχρι νεοτέρας, έως ότου βγουν καθαρά τα νερά από τους ελέγχους που θα γίνονται καθημερινά.

Σύμφωνα με τον δήμο Αριστοτέλη διαρροή λυμάτων εντοπίσθηκε σε σημείο της ακτής της Ιερισσού, στον μόλο, στο ύψος της οδού Βασ. Γεωργίου και με κατεύθυνση 200 μέτρων προς τον κεντρικό μόλο (οδού Ηρώων) και 200 μέτρων προς το δημοτικό κάμπινγκ. Το δημαρχείο ανακοίνωσε ότι η διαρροή λυμάτων αποδίδεται σε αυξομείωση τάσης στη γραμμή ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου λυμάτων της περιοχής που έριξε τις ασφάλειες προστασίας του εξοπλισμού. Κατηγορεί μάλιστα όσους έδωσαν δημοσιότητα στο θέμα ότι είχαν πολιτικά κίνητρα.

«Η περιορισμένη διαρροή θα ήταν ακόμα μικρότερη, αν τοπικοί παράγοντες που έτυχε να δουν το πρόβλημα τη στιγμή που παρουσιάστηκε, φρόντιζαν πρώτα να ενημερώσουν τα αρμόδια στελέχη του δήμου προτάσσοντας την λύση του προβλήματος και έπειτα τις λοιπές αναρμόδιες για την αντιμετώπιση αρχές, ελπίζοντας να το εκμεταλλευτούν αντιπολιτευτικά, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να επιχειρήσουν να εμποδίσουν τη λήψη μέτρων εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών και αρχών. Το προσωπικό του δήμου Αριστοτέλη υπό την προσωπική εποπτεία και παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου, έλυσε το πρόβλημα σε χρόνο λίγων λεπτών από την ενημέρωσή του, αποκαθιστώντας την κανονική ηλεκτροδότηση στο αντλιοστάσιο και σταματώντας την περαιτέρω διαρροή λυμάτων», αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη.

Ο δήμος Αριστοτέλη αναφέρει ότι σημειώνονται συχνά αυξομειώσεις στην τάση και γίνονται μικροδιακοπές στην ηλεκτροδότηση, πρόβλημα για τα οποίο είναι συνεχείς οι επικοινωνίες του δήμου με τον ΔΕΔΔΗΕ κατά το τελευταίο διάστημα. Ο δήμος αποδίδει έμμεσα ευθύνες και στην αρχαιολογική υπηρεσία, καθώς αναφέρει ότι «το πρόβλημα δεν εμφανιζόταν αν προχωρούσε το μεγάλο αποχετευτικό έργο που εκτελεί ο δήμος και το οποίο βρίσκεται σε προσωρινή παύση με παρέμβαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx