Πρωθυπουργός Βουλγαρίας για Λουκασένκο: «Είναι μεγάλος ο πειρασμός να γίνεις δικτάτορας»

Πρωθυπουργός Βουλγαρίας για Λουκασένκο: «Είναι μεγάλος ο πειρασμός να γίνεις δικτάτορας»

Ο πρωθυπουργός και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας είχαν σήμερα σύσκεψη με την  Σβιατλάνα Τσικχανούσκαγια, την οποία οι δυτικοί θεωρούν ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία.

«Η Λευκορωσία είναι ένα ξεκάθαρο και θλιβερό παράδειγμα για το πώς είναι δυνατόν οι δημοκρατικοί κανόνες να παραβιάζονται σε μια ανεπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα, με πολύ καλή εκπαίδευση, επιστήμη, τεχνολογία και ανεπτυγμένη οικονομία», είπε ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με την  Σβιατλάνα Τσικχανούσκαγια. Στη συνάντηση συμμετείχε και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Μαρίγια Γκαμπριέλ.

«Αν έχεις διαφορετική γνώμη από την κυβέρνηση, είτε πας φυλακή είτε φεύγεις από τη χώρα. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να έχει απεριόριστη εξουσία. Όταν υπάρχουν προεδρικές θητείες, αυτές θα πρέπει να είναι περιορισμένες σε αριθμό. Η ιστορία έχει δείξει ότι ο πειρασμός να επιλέξεις ένα δικτατορικό καθεστώς, νομίζοντας ότι είσαι ο καταλληλότερος για να διοικήσεις μια χώρα, είναι πολύ μεγάλος”, είπε ο Ντένκοφ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι