Πρόβλημα με την πρέσβειρα που επέλεξε σπίτι των 20.000 ευρώ το μήνα στη Σιγκαπούρη

Πρόβλημα με την πρέσβειρα που επέλεξε σπίτι των 20.000 ευρώ το μήνα στη Σιγκαπούρη
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να καταγγείλει τη μίσθωση της έπαυλης όπου διέμενε η Ελληνίδα πρέσβειρα στη Σιγκαπούρη με κόστος  20.000 ευρώ το μήνα για ενοίκιο πρεσβευτικής κατοικίας

Η ίδια ανακλήθηκε στην Αθήνα και ο αντικαταστάτης της θα αναζητήσει κάτι φθηνότερο. Η Σιγκαπούρη είναι μια χώρα με τετραπλάσιο κόστος ζωής σε σύγκριση με την Ελλάδα και σπίτια που εδώ ενοικιάζονται 1.000 ευρώ, εκεί ενοικιάζονται 5.000 και πάνω. Ομως το υπουργείο Εξωτερικών έκρινε ότι όσο ακριβότερη κι αν είναι η Σιγκαπούρη, δεν χρειαζόταν να ενοικιασθεί έπαυλη με πισίνα και θα αναζητηθεί οικία στη μισή τιμή ο δε  σημερινός υπουργός  Εξωτερικών είπε ότι με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν, η χώρα μας θα ανοίξει πρεσβεία στη Σενεγάλη.

Ο αντίλογος είναι ότι όλοι οι διπλωμάτες μένουν σε αυτή την ακριβή συνοικια με τις επαύλεις και ειχε επιλεγεί και απο την Ελλάδα η κατοικία του αντιπροσώπου μας να “συνορεύει” με των άλλων διπλωματών.

Η πρέσβειρα Κωνσταντίνα Κολιού, σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, επιστρέφει στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου. Προτού ορισθεί πρέσβειρα εκεί το 2017, ήταν γενική διευθύντρια προσωπικού στο υπουργείο.

 

 

 

house6

 

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι