Προβληματίζονται οι Γερμανοί για τους δικούς τους “Γκρίζους Λύκους” μετά τη γαλλική απαγόρευση

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Σύμφωνα με το Spiegel, στη Γερμανία εγείρονται φωνές για διάλυση της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, μετά την απόφαση της Γαλλίας να τους θέσει εκτός νόμου. Αφορμή για την απόφαση των Γάλλων στάθηκε η συγκέντρωση και πορεία εκατοντάδων φανατικών Τούρκων μεταναστών στη Λυών, που πήγαν προ δεκαημέρου στην αρμενική συνοικία κραυγάζοντας και απειλώντας Αρμενίους.

«Πρέπει να πάρουμε μια σωστή απόφαση όπως η Γαλλία και να απαγορεύσουμε τους ”Γκρίζους Λύκους” στη Γερμανία καθώς είναι το μεγαλύτερο εξτρεμιστικό κίνημα», δήλωσε ο Χριστόφ ντι Βρις, βουλευτής του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. «Οι επιθέσεις σε Κούρδους και Αρμενίους αποτελεί σημαντική απειλή για τη δημοκρατία μας», είπε ο ίδιος.

Η οργάνωση των Γκρίζων Λύκων ιδρύθηκε περί το 1965 ως παραστρατιωτικό παρακλάδι του εξτρεμιστικού, φασιστικής ιδεολογίας τουρκικού κόμματος MHP (Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης). Και τα δύο τέθηκαν εκτός νόμου μετά το πραξικόπημα του στρατηγού Εβρέν το 1980 που κυβέρνησε για 9 χρόνια. Εντούτοις και επί των ημερών του έμειναν ενεργοί με βίαιες ενέργειες κατά αριστερών ακτιβιστών και μειονοτήτων.

Ελλάδα

Η οργάνωση παραμένει ενεργή στην Τουρκία, αλλά και εντός της τουρκικής διασποράς στην Ευρώπη και σήμερα πρόσκειται στον Ταγίπ Ερντογάν. Είναι εθνικιστές και φανατικοί και μάλιστα είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν το 1988 τον τότε πρωθυπουργό της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ επειδή είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και επεδίωκε καλύτερες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών. Η φιλοσοφία τους είναι υπέρ του “παντουρκισμού” (από τον παντουρανισμό) με ενωμένα όλα τα τουρκόφωνα έθνη από την κοιτίδα του Τουράν.

Νέες βίαιες ενέργειες των Γκρίζων Λύκων κατά της αρμενικής κοινότητας σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ντιζόν της Γαλλίας με αφορμή τον πόλεμο για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο ως ουσιαστικά τουρκόφωνο, υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Ανεπίσημο δεκανίκι

Η Τουρκία επισήμως δεν δέχεται την ύπαρξη της οργάνωσης, αλλά ακόμη και το 2015 η οργάνωση λεηλάτησε 128 γραφεία του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος στην Τουρκία. Χρησιμοποιούνται εναντίον κουρδικών και άλλων στόχων συστηματικά. Ειναι αντικομμουνιστές σε υστερικό βαθμό. Υπολογίζεται ότι έχουν σιωπηρά στο πλευρό τους το 3,6% του λαού της Τουρκίας.

Στη Γερμανία αποτελούν τη μεγαλύτερη ακροδεξιά οργάνωση της χώρας. Είναι παρόντες μέσα από ποικίλα σωματεία, οργανισμούς, φορείς και ΜΚΟ στη Γερμανία, ουσιαστικά μέσα από φορείς – ομπρέλα. Το θέμα ειναι ότι στη Γερμανία οι Τούρκοι μετανάστες ή οι τουρκόφωνοι Γερμανοί ή οι τουρκικής καταγωγής Γερμανοί πολίτες αποτελούν το 5% του πληθυσμού της χώρας…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι