Ψήφισμα για Γάζα: H Χαμάς το θεωρεί ανεπαρκές, η Παλαιστινιακή Αρχή ως ένα πρώτο βήμα στη σωστή κατεύθυνση

Εντείνονται οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα - Ο Νετανιάχου θέτει τρεις όρους για να υπάρξει ειρήνη

Δεν είναι ικανοποιημένη η Χαμάς από το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και αφορά την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, σχολιάζοντας ότι είναι ένα «ανεπαρκές βήμα» για την κάλυψη των αναγκών στον θύλακα.

«Τις προηγούμενες πέντε ημέρες η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάστηκε σκληρά για να αφαιρέσει από το ψήφισμα την ουσία του και να παρουσιάσει αυτήν την αδύναμη εκδοχή που τελικά παρουσιάστηκε. Αψηφά τη βούληση της διεθνούς κοινότητας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του ανυπεράσπιστου παλαιστινιακού λαού μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί την ανεμπόδιστη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας «σε ευρεία κλίμακα» στη Γάζα είναι «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», έκρινε ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στα Ηνωμένα έθνη, επιμένοντας όμως ότι είναι αναγκαία η «άμεση κατάπαυση του πυρός» στον θύλακα.

«Το ψήφισμα αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να εφαρμοστεί και να συνοδευτεί από μαζικές πιέσεις για μια άμεση κατάπαυση του πυρός. Επαναλαμβάνω, άμεση κατάπαυση του πυρός», τόνισε ο Ριγιάντ Μανσούρ της Παλαιστινιακής Αρχής μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι