Ψηφίζει η ολομέλεια για την υπόθεση NOVARTIS

Ψηφίζει η ολομέλεια για την υπόθεση NOVARTIS

Με μυστική ψηφοφορία σε δέκα κάλπες, η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίζει για δίωξη ή μη κατά Σαμαρά, Πικραμμένου, Αβραμόπουλου, Λοβέρδου, Λυκουρέντζου, Σαλμά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα, Βενιζέλου και Κουτρουμάνη, για ενδεχόμενη δωροληψία, παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και με ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχωρήσεων κομμάτων εκ της μειοψηφίας, θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία για την πρόταση της επιτροπής και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη, για την οποία ζητείται άσκηση δίωξης.

Η Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS προτείνει στην Ολομέλεια να μην ασκήσει ποινική δίωξη η Βουλή, λόγω αναρμοδιότητάς της, για τις πράξεις της δωροληψίας, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Προτείνει επίσης, διαπιστώνοντας η Βουλή την αναρμοδιότητά της, να διαβιβάσει, δια του υπουργού Δικαιοσύνης, το Πόρισμα της Επιτροπής και οποιοδήποτε πρωτότυπο έγγραφο κατέχει σχετικό με τις αναφερόμενες πράξεις και πρόσωπα, στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, δια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, για την άσκηση των κατά νόμο πράξεων.

Το λόγο αναμένεται να λάβουν τα εννέα από τα δέκα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, δεν θα παραστεί, μόνο, ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, και ότι θα αποστείλει υπόμνημα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι