Πτώση F-16: Ο πατέρας του πιλότου δεν θέλησε να πει λεπτομέρειες – “Έσβησε” η μηχανή;

Σε "μεταφορά ελληνικών F-16 στην Ουκρανία" αναφέρεται το Newsweek – Tί λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ

Η τηλεφωνική επικοινωνία δημοσιογράφων με τον πατέρα του πιλότου δεν τους διαφώτισε ιδιαίτερα ουτε για την υγεία του νεαρού άνδρα που έμεινε μιάμιση ώρα στα παγωμένα νερά, ούτε για τα αίτια της πτώσης του μαχητικού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έσβησε ο κινητήρας.

Ο πατέρας του πιλότου είπε: «Μίλησα στο τηλέφωνο με το παιδί, μου είπε ότι είναι καλά. Τώρα κατεβαίνω στην Αθήνα να τον δω. Δεν είχαμε καλό σήμα και δεν ξέρω να σας πω κάτι άλλο», είπε, πιθανόν για να αποφύγει σημαντικές λεπτομέρειες που άπτονται τόσο του γιου του προσωπικά, όσο και ζητημάτων εθνικής ασφάλειας, που ως γονιός στρατιωτικού δεν ήθελε να θίξει.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της άσκησης, ο πιλότος διαπίστωσε ότι έπαψε να δουλεύει ο κινητήρας και πήρε αμέσως την απόφαση να εγκαταλείψει το αεροσκάφος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι