“Δημοψήφισμα” κατά του Σαλβίνι χαρακτήρισε ο Κόντε το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών

"Δημοψήφισμα" κατά του Σαλβίνι χαρακτήρισε ο Κόντε το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε προχώρησε σε ένα πρώτο σχόλιο των χθεσινών τοπικών εκλογών, στις οποίες η κεντροαριστερή υποψήφια περιφερειάρχης Εμίλια Ρομάνια επικράτησε της υποψήφιας της Λέγκα.

«Πρόκειται, όπως είχα πει, για τοπικές εκλογές, στις οποίες, αν θέλουμε, βέβαια, μπορούμε να δώσουμε και μια πολιτική ερμηνεία. Κάποιοι θέλησαν να μετατρέψουν την περιφερειακή αυτή αναμέτρηση σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της κυβέρνησης. Αναφέρομαι στον Ματτέο Σαλβίνι ο οποίος, τελικά, είναι και ο μεγάλος χαμένος αυτής της εκλογικής Κυριακής», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Πρόσθεσε, δε, ότι «οι πολίτες ερμήνευσαν τις εκλογές ως δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του ίδιου του Σαλβίνι».

Ο δε γραμματέας της Λέγκα απάντησε άμεσα και τόνισε: «Θα ξαναέκανα ακριβώς τα ίδια, ακόμη και να χτυπήσω το θυροτηλέφωνο της ιταλοτυνησιακής οικογένειας. Η αλλαγή σελίδας, στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, απλώς αναβάλλεται, ενώ εμείς αυξήσαμε την δύναμή μας από εννέα, στους δεκατέσσερις περιφερειακούς συμβούλους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι