“Έκανα λάθη” λέει ο Τόμσεν του ΔΝΤ για την Ελλάδα – Διαβλέπει νέα μέτρα, αλλά όχι ακριβώς μνημόνιο

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Η δημοσιονομική βιωσιμότητα της Ελλάδας θα απαιτήσει ένα ευρύ φάσμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αναφέρει ο Πολ Τόμσεν, ο συνταξιούχος πλέον αλλά πρώην διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ενόψει συμμετοχής του σε συνέδριο του Economist.

Δηλώνει απαισιόδοξος για το οικονομικό μέλλον, απορρίπτοντας πάντως κατηγορητικά τον κίνδυνο να χρειαστεί η χώρα ένα νέο Μνημόνιο. Επισημαίνει, όμως, ότι τα υψηλά χρέη θα χρειαστούν αναδιάρθρωση ή αμοιβαιοποίηση μέσω της ΕΚΤ. Στην ίδια συνέντευξη παραδέχεται, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και σε προσωπικό επίπεδο, ότι θα έπρεπε να είχε γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους νωρίτερα και, συγκεκριμένα, το 2010.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι