“Καταδρομική” επίθεση στο Α.Τ. Κολωνού για την απαγόρευση εκδηλώσεων για τον Γρηγορόπουλο

“Καταδρομική” επίθεση στο Α.Τ. Κολωνού για την απαγόρευση εκδηλώσεων για τον Γρηγορόπουλο

Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο απολογισμός της συμπλοκής ομάδας ατόμων με αστυνομικούς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού σήμερα το απόγευμα. Περίπου 50 άτομα πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή για την αυριανή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και κάποιοι επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες σε αστυνομικούς που φρουρούσαν το τμήμα.

Εν συνεχεία οι δράστες έφυγαν τρέχοντας προς το μετρό Σεπολίων και δεν έγιναν προσαγωγές. Οι τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Νωρίτερα το μεσημέρι, πορεία για τον Γρηγορόπουλο είχε γίνει και στα Πετράλωνα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Κλειστοί σταθμοί του μετρό αύριο

Οι αυριανές συναθροίσεις για τον Γρηγορόπουλο απαγορεύθηκαν (απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την επικράτεια), αλλά οργανώσεις καλούν σε διαδηλώσεις για αύριο το πρωί στις 11 και στις 2 το μεσημέρι στο σημείο της δολοφονίας, στα Εξάρχεια. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ έδωσε εντολή να κλείσουν έξι κεντρικοί σταθμοί του Μετρό από τους οποίους οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση (Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια).

Το πρωί της Κυριακής, τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της Αττικής, δημιουργώντας ένα κλοιό γύρω από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, σε ηλικία 16 ετών το 2008, στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το ελικόπτερο και το drone της ελληνικής αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ αυξημένα θα είναι και τα μέτρα προστασίας στα αστυνομικά τμήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι