“Μαύρο” 24ωρο για την τουρκική αεροπορία, τρία ντρόουνς (UAV) καταρρίφθηκαν (βίντεο)

“Μαύρο” 24ωρο για την τουρκική αεροπορία, τρία ντρόουνς (UAV) καταρρίφθηκαν (βίντεο)

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία είχε ένα πολύ κακό 24ωρο, χάνοντας τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) σε Συρία και Λιβύη.

Ο εφιάλτης του Ερντογάν:

Κατ ‘αρχάς, ένα μεγάλο τουρκικό ντρόουν κατερρίφθη στη νότιο Ιντλίμπ την Τρίτη. Το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Συρίας (SANA) ανέφερε: “Μία μονάδα του στρατού κατάφερε πλήγμα εναντίον των δυνάμεων του τουρκικού καθεστώτος στην περιοχή Νατντέκ στη νοτιοανατολική Ιντλίμπ”.

https://youtu.be/B85c6qnyhL0

Λίγες ώρες αργότερα, οι δυνάμεις του Χαφτάρ στη Λιβύη ανακοίνωσαν ότι είχαν καταρρίψει ένα τουρκικό μη-επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Μιτίκα στην Τρίπολη και επίσης δημοσίευσε βίντεο από το σημείο συντριβής.

Το επόμενο πρωί την Τετάρτη, ανεξάρτητες πηγές ειδήσεων της Λιβύης ανέφεραν ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης του Χαφτάρ (LNA) είχε καταρρίψει και δεύτερο τουρκικό UAV στην Τρίπολη, σηματοδοτώντας το τρίτο καταρριφθέν τουρκικό αεροσκάφος στα μέτωπα Ιντλίμπ και Λιβύης.

Οι λογαριασμοί των μέσων ενημέρωσης του LNA χρησιμοποίησαν την ευκαιρία να χλευάσουν τον τουρκικό στρατό, ο οποίος έχει σημαντική παρουσία στη Λιβύη προασπίζοντας την κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας της Τρίπολης (GNA).

“Η σύντομη ζωή ενός τουρκικού UAV. Το χειρότερο ρεκόρ όλων των UAV στην στρατιωτική ιστορία», δήλωσε ένας σημαντικός στρατιωτικός λογαριασμός του LNA, συνοδευόμενος από μια “μονταρισμένη” φωτογραφία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βάζει την υπογραφή του σε ένα ντρόουν πολλών εκατομμυρίων δολαρίων παρόμοιο με τον τύπο που καταρρίφθηκε.

Μια φωτογραφία του Ερντογάν, που γονατίζει για να «υπογράψει» το αεροσκάφος, τοποθετήθηκε χρησιμοποιώντας την αρχική φωτογραφία και πρόγραμμα photoshop στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι