“Παράνομες” επαναπροώθησεις μεταναστών βλέπει το ΜέΡΑ 25

“Παράνομες” επαναπροώθησεις μεταναστών βλέπει το ΜέΡΑ 25

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Γιάννη Βαρουφάκη ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης επέκρινε την κυβέρνηση για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων-μεταναστών με σχετική δήλωση του, μιλώντας για «απάνθρωπη πρακτική».

Τονίζει, ότι «φαίνεται πλέον πως η παράνομη και απάνθρωπη πρακτική που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο του ασύλου, έχει καταστεί “επίσημη” πολιτική της χώρας μας και της ΕΕ και συντελείται καθημερινά από το ελληνικό λιμενικό με την σύμπραξη της ευρωπαϊκής Frontex».

«Ελλάδα: Βία, ψέματα και επαναπροωθήσεις» τιτλοφορείται έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας, προσθέτει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, «που καταγράφει στοιχεία για 21 παράνομες επαναπροωθήσεις με θύματα περίπου 1.000 πρόσφυγες την περίοδο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020 στα ελληνικά σύνορα, ενώ γίνεται λόγος για χρήση βίας, αυθαίρετες κρατήσεις, κακομεταχείριση, ακόμα και βασανιστήρια».

Το ΜέΡΑ 25 «απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και τον Έβρο και να πάψει να παίζει τον ρόλο της ασπίδας της απανθρωπιάς σε βάρος κατατρεγμένων πολιτών που έχουν κάθε δικαίωμα να αιτηθούν την χορήγηση ασύλου σε μια ασφαλή χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα». Καταλήγοντας ο κ. Κριθαρίδης διερωτάται «ως πότε ο κ. Μηταράκης, ο κ. Μητσοτάκης και η ευρωπαϊκή ηγεσία θα κυλιούνται σε αυτόν τον ακροδεξιό βούρκο των Όρμπαν-Σαλβίνι-Κουρτς-Λεπέν κ.α.;».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι