“Παρών” στο CDU δηλώνει ο Φρίντριχ Μερτς

"Παρών" στο CDU δηλώνει ο Φρίντριχ Μερτς
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο Φρίντριχ Μερτς, βασικός εσωκομματικός αντίπαλος της Προέδρου των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, μιλώντας πριν από λίγο στο συνέδριο του κόμματος, δήλωσε «παρών» αλλά εξέφρασε την πίστη και την αφοσίωσή του στην αρχηγό και στην κυβέρνηση.

«Ακούσαμε μια μαχητική, θαρραλέα και οραματική ομιλία και για αυτό σας είμαι ευγνώμων», δήλωσε ο κ. Μερτς απευθυνόμενος στην αρχηγό του, για να προσθέσει: «Είμαστε πιστοί στην Πρόεδρό μας, στην ηγεσία του κόμματος, στην κυβέρνηση», αναφέροντας μάλιστα ότι σε αυτό το CDU διαφέρει από τον κυβερνητικό του εταίρο, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο, όπως είπε, ασχολείται υπερβολικά με τα εσωτερικά του προβλήματα και είναι “δομικά άπιστο”. Τα χρόνια υπό την ηγεσία του CDU, συνέχισε, ήταν χρόνια καλά για την Γερμανία.

Απαντώντας στην Νεολαία του CDU αλλά και σε πολλά στελέχη που ζητούν μεγαλύτερο ρόλο για τον ίδιο, ο Φρίντριχ Μερτς δήλωσε «αν με θέλετε, είμαι παρών», αλλά τόνισε ότι εννοεί εξίσου και τα δύο μέρη της φράσης του. «Το θέμα δεν είμαι εγώ, αλλά η ενότητα της Χριστιανικής Ένωσης, η οποία φέρει τεράστια ευθύνη όχι μόνο για την Γερμανία αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι η αντιπαράθεση και οι διαφορετικές απόψεις είναι κάτι το αξιόπιστο, αλλά θα πρέπει να γίνονται με το βλέμμα πάντα προς τα εμπρός και με την σαφή βούληση για ανάληψη της ευθύνης της ηγεσίας της χώρας κατά τρόπο ο οποίος θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες και δεν θα οδηγεί σε ενίσχυση της δεξιάς ή της αριστεράς, αλλά του κέντρου.

Ο κ. Μερτς επαίνεσε αρκετές φορές το έργο της κυρίας Κραμπ-Καρενμπάουερ, διαφοροποιήθηκε ωστόσο μαζί της τουλάχιστον σε ένα σημείο, σχετικά με τις διάφορες πτέρυγες στο εσωτερικό του CDU. “Εφόσον σέβονται το καταστατικό μας, ομάδες όπως η πιο συντηρητική Ένωση Αξιών ή η φιλελεύθερη Ένωση του Κέντρου πρέπει να βρίσκουν τη θέση τους στο κόμμα”, δήλωσε, επισημαίνοντας ότι οι αποκλεισμοί δεν βοηθούν.

Ο Φρίντριχ Μερτς άσκησε ακόμη κριτική στην νεαρή ακτιβίστρια για το κλίμα, εμπνευστή του κινήματος “Παρασκευές για το Μέλλον”, Γκρέτα Τούνμπεργκ. “Είναι εντυπωσιακός άνθρωπος. Αλλά όταν λέει ότι της κλέψαμε την νεανική της ηλικία, τότε πρέπει να πούμε: Όχι, είχατε την καλύτερη νεανική ηλικία που είναι δυνατόν να ζήσει κανείς σε αυτό το κομμάτι του πλανήτη”, είπε χαρακτηριστικά ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, αποσπώντας το ένθερμο χειροκρότημα των συνέδρων.

  Η εικόνα των αμερικανικών δυνάμεων για την πτώση του drone (video)

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Μερτς δέχθηκε χειροκρότημα διάρκειας δύο λεπτών, αρκετά λιγότερο από το χειροκρότημα που απέσπασε η ‘Ανεγκρετ Καρενμπάουερ και διήρκεσε επτά λεπτά.

 

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι