Ripsaw M5: Το αμερικανικό ρομποτικό άρμα μάχης (vid.)

Ripsaw M5: Το αμερικανικό ρομποτικό άρμα μάχης (vid.)

Ο αμερικανικός στρατός διαθέτει ρομποτικό άρμα μάχης. Το όνομα αυτού Ripsaw M5 και οι δυνατότητές του εκπληκτικές. Το ρομποτικό άρμα θα αντικαταστήσει το επανδρωμένο Ripsaw MS2. Το ρομποτικό άρμα προβλέπεται να επιχειρεί σε συνδυασμό με επανδρωμένα άρματα σε αποστολές υποστήριξης, συλλογής πληροφοριών, αλλά και μάχης.

Διαθέτει drone R80D Skyraider εφοδιασμένο με ηλεκτροπτικές και υπέρυθρες κάμερες, αλλά και ρομποτικό όχημα SUGV για την αναγνώριση σε κτήρια. Επισήμως το άρμα φέρει την ονομασία “Robotic Combat Vehicle”. Όσον αφορά τον οπλισμό μπορεί να φέρει πληθώρα διαφορετικών όπλων.

Βασικός οπλισμός είναι το πυροβόλο των 30 χλστ. Mk. 44 Bushmaster II. Επίσης φέρει εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων Javelil, ενώ μπορεί να εφοδιαστεί και με εκτοξευτή αντιαεροπορικών πυραύλων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εκκαθάριση ναρκοπεδίων, ή τη διάσπαση κωλημάτων, εφοδιασμένο με ειδικά εκρηκτικά γεμίσματα. Το άρμα διαθέτει πύργο Kongsberg MCT-30 Protector, ίδιο με αυτόν του Stryker Dragoon.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι