Ριψοκίνδυνο σχέδιο του Ισραήλ: Πλημμυρίζει τις σήραγγες της Γάζας

Ριψοκίνδυνο σχέδιο του Ισραήλ: Πλημμυρίζει τις σήραγγες της Γάζας
epa09155903 Sunset seen a bove Gaza sea, amid a coronavirus lockdown during the holy month of Ramadan in Gaza City, 23 April 2021. The Ministry of Interior in Gaza City announced on 21 April 2021 full closure on Friday and Saturday of every week as well as the closure of schools, universities, mosques, and government ministries until further notice and work from 6:00 AM until 6:00 PM only to face the rising number of new infections with the coronavirus. EPA/MOHAMMED SABER

Σύμφωνα με αμερικανική εφημερίδα, το Ισραήλ άρχισε την προσπάθεια να πλημμυρίσει το δίκτυο σηράγγων στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε να γεμίζει με θαλασσινό νερό το σύμπλεγμα των σηράγγων της Χαμάς στη Γάζα, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές στις ΗΠΑ, χωρίς όμως να τις κατονομάζει.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι είναι πιθανόν στις σήραγγες η Χαμάς να κρατάει και τους ομήρους που δεν έχει ελευθερώσει. Ομως δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο ισραηλινός στρατός θα παίρνει μια απόφαση δύσκολη, καθώς προσπαθώντας να χτυπήσει πολεμιστές της Χαμάς, έβαλλε και κατά ομήρων και κατά κατοίκων στα κιμπούτς στην έναρξη των επιχειρήσεων.

Η όλη επιχείρηση ενδέχεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες. Ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έχουν πει ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να βοηθήσει στην καταστροφή των σηράγγων αλλά και των πυρομαχικών της Χαμάς. Άλλοι σύμβουλοι του Μπάιντεν εκφράζουν ανησυχίες ότι το θαλασσινό νερό θα θέσει σε κίνδυνο τον ανεφοδιασμό της Γάζας με πόσιμο νερό, γράφει η εφημερίδα. Επίσης είναι άγνωστο αν το σχέδιο είναι εφικτό χωρίς να βουλιάξει όλη η Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής για το δημοσίευμα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι