Ρωσία: Αυτά που θα δώσουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, θα την αφήσουν απλώς πιο χρεωμένη

Ρωσία: Αυτά που θα δώσουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, θα την αφήσουν απλώς πιο χρεωμένη

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε σήμερα κατά την τακτική δημοσιογραφική ενημέρωση, πως «ενώ η νέα αμερικανική βοήθεια δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο, όπου η Ουκρανία βρίσκεται σε δυσμενή θέση, θα βοηθήσει ωστόσο την αμερικανική αμυντική βιομηχανία και θα αφήσει χρεωμένη την Ουκρανία». Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει πληροφορίες για συλλήψεις Γερμανορώσων στην Γερμανία.

Το Κίεβο, από πλευράς του, θεωρεί «κρίσιμης σημασίας» τη βοήθεια αυτή για να αντισταθεί και να αναχαιτίσει τις ρωσικές δυνάμεις.

Παράλληλα ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν είχε καμία πληροφόρηση σχετικά με συλλήψεις στη Γερμανία -δύο Γερμανών ρωσικής καταγωγής, που φέρονται από κάποια ενημερωτικά μέσα να κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν σαμποτάζ. «Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι για το οποίο δεν έχω ενημέρωση», είπε.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επίσης ότι η πρεσβεία της Ρωσίας στη Γερμανία δεν έλαβε καμία ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές για σύλληψη δύο Γερμανορώσων. Ομως η Γερμανία ανακοινωσε νωρίτερα ότι συνέλαβε δύο Γερμανορώσους ως υπόπτους για το σχεδιασμό σαμποτάζ σε αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι