Ρωσία: Ακριβαίνουν τα διαζύγια και άλλα τέλη για εισπρακτικούς λόγους

Ρωσία: Ακριβαίνουν τα διαζύγια και άλλα τέλη για εισπρακτικούς λόγους

Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας πρότεινε να οκταπλασιασθεί το τέλος διαζυγίου προκειμένου να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα. Η επίσημη θέση είναι ότι το μέτρο αποσκοπεί στην ενίσχυση της οικογένειας και την αποτροπή της διάλυσής της.

Σύμφωνα με την πρόταση για την αύξηση του τέλους διαζυγίου, αυτό θα φθάσει το 2025 στα 5.000 ρούβλια (52 ευρώ) από 650 ρούβλια (7 ευρώ) που είναι σήμερα. Βάσει της ίδιας πρότασης το τέλος γάμου, θα παραμείνει αμετάβλητο στα 350 ρούβλια (3,5 ευρώ). O μέσος μισθός στην Ρωσική Ομοσπονδία είναι γύρω στα 900 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει επίσης το τέλος για επιχειρηματικές αιτήσεις όπως και άλλα τέλη. Για παράδειγμα οι πολίτες έχουν το δικαίωμα αλλαγής ονόματος πληρώνοντας 18 ευρώ για το πιστοποιητικό αλλαγής. Θα πάει κι αυτό μάλλον στα 5.000 ρούβλια ή 52 ευρώ. Παράλληλα δεκαπλασιάζεται το “παράβολο” για την εξέταση αιτημάτων σχετικά με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία – από 35.000 ρούβλια (350 ευρώ) το τέλος πάει στις 400.000 ρούβλια (4.200 ευρώ). Μικρότερες αυξήσεις γίνονται σε όλα τα τέλη, όπως στην έκδοση πιστοποιητικών γεννήσεως και άλλων, που από 350 ρούβλια πάνε στα 500 (5.25 ευρώ).

Οι προτάσεις  αυτές συμπεριλήφθηκαν στο σχέδιο τροπολογιών στο φορολογικό νομοσχέδιο μεγάλης κλίμακας που εγκρίθηκε κατ΄αρχήν από την Κρατική Δούμα στις 20 Ιουνίου.  Όσον αφορά στα διαζύγια, το 2023, εκδόθηκαν  683.000 διαζύγια στη Ρωσία.

Πηγή: RBC.ru

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx