Ρωσία: Πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων από πλήγμα ουκρανικού drone

Ρωσία: Πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων από πλήγμα ουκρανικού drone

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σμολένσκ στη δυτική Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, ουκρανικό drone έπληξε αποθήκη καυσίμων με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, ενώ απωθήθηκε επίθεση με στόχο το κέντρο της περιοχής.

Από τις αρχές του έτους, η Ουκρανία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά διυλιστηρίων πετρελαίου στη Ρωσία, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα ενεργειακά έσοδα της Μόσχας και τα χρήματα που μπορεί να δαπανήσει για τον στρατό της.

Στην περιοχή του Σμολένσκ δεν υπάρχουν μεγάλα διυλιστήρια πετρελαίου.

Ο κυβερνήτης Βασίλι Ανόχιν δήλωσε μέσω της εφαρμογής Telegram ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) χτύπησε ενεργειακή μονάδα στην περιοχή Κάρντιμ στις 02.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), πλήττοντας δεξαμενή καυσίμων και λιπαντικών. Δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών των δυνάμεων αντιαεροπορικής άμυνας, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Ωστόσο, λόγω των θραυσμάτων που έπεσαν, ξέσπασε φωτιά σε δεξαμενή με καύσιμα και λιπαντικά», δήλωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν τραυματίες.

«Επί του παρόντος απωθήθηκε προσπάθεια για επίθεση κατά στόχου στο έδαφος του κέντρου της περιφέρειας. Παρακαλώ, παραμείνετε ψύχραιμοι και μην βιντεοσκοπείτε το έργο των δυνάμεων αντιαεροπορικής άμυνας. Οι υπηρεσίες διάσωσης και επιβολής του νόμου βρίσκονται επί τόπου για την ασφάλειά σας», έγραψε ο ίδιος σε ξεχωριστό μήνυμα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι