Ρώσοι αξιωματούχοι βρίζουν τον Πούτιν! (video)

Ρώσοι συνταγματάρχες βρίζουν τον Πούτιν! (video)

Ύβρεις κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την τροπή του πολέμου στην Ουκρανία, φέρεται να εξαπολύουν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ρωσικού στρατού, σε υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία τους, η οποία βγήκε στη δημοσιότητα.

Η ουκρανική υπηρεσία του Radio Free Europe, δημοσίευσε τη συνομιλία αυτή, αφού την παρέλαβε όπως λέει από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Σε αυτή, ακούγονται οι Βλαντιμίροβιτς Βλάσοφ και Βιτάλι Κόβτουν να βρίζουν τον Ρώσο πρόεδρο αλλά και τον Σεργκέι Σοιγκού για τις αποτυχίες στην Ουκρανία.

«Ένας γ@μ…ένος πύραυλος έπρεπε να πέσει στην oυκρανική Βουλή στο Κίεβο. Γιατί δεν έπεσε. Να πάρει, δεν το καταλαβαίνω, είσαι γ@μ…ένος γ@μ..όλη Πούτιν», ακούγεται να λέει ο Κόβτουν. «Γιατί δεν έπεσε πύραυλος στο Κίεβο… Κάτι δεν έγινε σωστά», προσθέτει στη συνομιλία που πιστεύεται ότι έγινε στις 14 Απριλίου.

 

 

Στο στοχάστρο των Ρώσων συνταγματαρχών μπήκε και ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας. «Ο Σεργκέι Σοιγκού είναι τελείως ανίκανος», ακούγεται να λέει Ρώσος στρατιωτικός, ο οποίος φέρεται να είναι ο Βλαντιμίροβιτς Βλάσοφ. «Απλώς ένας γ@@@..ος σόουμαν», προσθέτει. Ο Βλάσοφ αποκαλεί επίσης τον στρατηγό Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, τον ανώτατο διοικητή της Ρωσίας στην Ουκρανία, «εντελώς ανόητο» και «ανεγκέφαλο γ@@…ο ηλίθιο».

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συμπληρώνει σήμερα 100 μέρες και οι συγκρούσεις κυρίως στο ανατολικό μέτωπο της χώρας μαίνονται με ιδιαίτερη αγριότητα, καθώς η Μόσχα θέλει να ελέγξει κρίσιμες περιοχές στο Ντονμπάς, όπως την πόλη Σεβεροντονιέτσκ. Το Κίεβο παραδέχεται ότι οι Ρώσοι ελέγχουν περίπου το 20% της χώρας, μία έκταση μεγέθους της Ελλάδας.

Ο Πατριάρχης Μόσχας θεωρείται «επί μακρόν σύμμαχος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν» και «έχει γίνει ένας από τους κύριους υποστηρικτές της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας», υπογραμμίζει η πρόταση για τις κυρώσεις που υποβλήθηκε στα κράτη-μέλη της ΕΕ, η οποία τελικώς δεν πέρασε λόγω του βέτο της Βουδαπέστης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι