Σαν αυτοκτονία προσπάθησε να παρουσιάσει τον φόνο του συντρόφου της

Σαν αυτοκτονία προσπάθησε να παρουσιάσει τον φόνο του συντρόφου της

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την δολοφονία ενός άτυχου 55χρονου στην περιοχή Σεισμόπληκτα των Ιωαννίνων, από τη σύντροφό του η οποία τον απειλούσε συχνά. Το θύμα είχε κατάθλιψη και έπαιρνε και ειδική θεραπευτική αγωγή, γεγονός που η δράστις χρησιμοποίησε για να πείσει αρχικά ότι επρόκειτο για αυτοτραυματισμό και αυτοκτονία. Όταν αργότερα ο ιατροδικαστής είδε το μοιραίο τραύμα κοντά στην καρδιά, έκρινε ότι αποκλειόταν η περίπτωση αυτοτραυματισμού.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες γειτόνων, οι δύο 55χρονοι συζούσαν τα τελευταία χρόνια, όμως καβγάδιζαν συχνά, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Εκείνος είχε ένα παιδί από τον πρώτο του γάμο, αλλά αυτό δεν ζούσε μαζί τους. Εκείνη δούλευε περιστασιακά ως γηροκόμος παρότι ήταν πολύ ευέξαπτη και είχε εξάρτηση από το αλκοόλ.

Πριν από δύο μέρες –όπως τελικά ομολόγησε– θύμωσε με το θύμα και είπε κυνικά «τον μαχαίρωσα γιατί δεν άντεχα άλλο να τον ακούω». Η 55χρονη αρχικά όμως έπεισε τους νοσηλευτές ότι ήταν αυτοκτονία. Όταν μαχαίρωσε το θύμα, είχε την ψυχραιμία να καλέσει το ΕΚΑΒ υποστηρίζοντας ότι ο σύντροφός της ήταν εκτός εαυτού και αυτοτραυματιζόταν και ήθελε να αυτοκτονήσει. Όταν έφθασαν εκεί οι νοσηλευτές τους έδειξε και τα χάπια του θύματος. Η ιατροδικαστική εξέταση την άλλη μέρα αποκάλυψε όμως τραύμα που δεν μπορούσε να ήταν αποτέλεσμα αυτοτραυματισμού.

Αμέσως οι αστυνομικοί του Τμήματος των Ιωαννίνων επέστρεψαν στην οικία της 55χρονης την οποία και συνέλαβαν. Παραδέχτηκε πως μαχαίρωσε τον 55χρονο σύντροφό της, παραδίδοντας και το φονικό όπλο –ένα κουζινομάχαιρο. Όταν ρωτήθηκε “γιατί”, είπε ότι τσακώθηκαν και δεν άντεχε άλλο να τον ακούει.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής: «Συνελήφθη στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπή, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα, την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων και την ιατροδικαστική εξέταση ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της κατηγορούμενης στην υπόθεση.

»Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο διερεύνησης των συνθηκών θανάτου ημεδαπού, ο οποίος χθες το απόγευμα διακομίστηκε με ασθενοφόρο και χωρίς τις αισθήσεις του, από το σπίτι του στα Ιωάννινα σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου στη συνέχεια κατέληξε, προέκυψε ότι η κατηγορούμενη, με την οποία συζούσε, τον είχε τραυματίσει νωρίτερα θανάσιμα με μαχαίρι.

Κατόπιν αυτών, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή της, ενώ η συλληφθείσα τους παρέδωσε το μαχαίρι που είχε χρησιμοποιήσει, το οποίο κατασχέθηκε. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι